Vad är ett däckhotell?

Ett däckhotel är en förvarings plats för sommar och vinterdäck som finns på samtliga däckverkstäder och bilverkstäder i Sverige. När man som däck kund väljer att förvara sina däck på ett däckhotel så får man inte bara däcken förvarade.

När däcken lämnas in på däckhotel så tvättas dom med förstklassiga rengöringsmedel som är miljöklassade. Efter att däcken har tvättats och blivit rena så kollar man noga igenom däcken efter eventuella skador och mönsterdjupet.

Däcken läggs sedan på deras förvaringsplats som är torr och mörklagd för att bevara däckets livslängd.

Fördelar med däckhotell

Det finns många fördelar med att använda sig utav ett däckhotel. Du får inte bara däcken ordentligt förvarade under vinter och sommarsäsongen. Med däckhotelet så får dina däck även dom bästa förutsättningarna för däckets livslängd samt mer förvaring där hemma.

Med det smidiga däckhotelet så sparar du på onödig ryggvärk och smutsiga kläder som blir utav däcken.

  • Mer plats för förvaring där hemma
  • Förlänger däckens livslängd
  • Däcktvätt ingår
  • Däcken får en okulär och professionell bedömning

När det är dags för hjulskifte

Att använda sig utav av däckhotell som kund är väldigt smidigt och bra då man får däcken rätt förvarade och igenom kollade. Men sen när det är dags för hjulskifte hur gör man då?

När det är dags för hjulskifte så kommer den däckfirma eller bilverkstad som du lämnat in däcken på att kontakta dig. Det ända du som kund behöver hålla koll på är när du ska åka in för att göra det bokade hjulskiftet.

Ett hjulskifte tar cirka tjugo minuter från att dom kört in bilen till att sommardäcken/vinterdäcken blivit monterade på bilen. Efter att du har kört ungefär 3 mil på dom ny monterade däcken ska du efter drar hjulbultarna/muttrarna.

Detta gör du med ett fälgkors eller skaft med hylsa. Kolla alla bultarna/muttrarna korsvis så att du drar åt dom som sitter mittemot varandra. Är du osäker på hur man efter drar hjulen så kan du be dom som monterade däcken att göra det.